Supermarktklanten met zelfscan geven 12% meer uit

Mensen die hun boodschappen in de supermarkt met een mobiele zelfscan-app doen besteden volgens onderzoek van de University of Bath School of Management gemiddeld 12% meer uit ten opzichte van traditionele kassa klanten. Het onderzoek is tussen 2017 en 2019 in drie fasen uitgevoerd bij circa 1.200 supermarktklanten in Zweden.

Nakko - selfscan in mobile app


Aangenamere winkelervaring
Het gebruik van een handscanner of mobiele scan-app geeft bovendien een aangenamere winkelervaring. Zelfscan klanten ervaren een groter gevoel van controle. Boodschappers die zelfscan gebruiken brengen ook meer tijd door in de supermarkt, kijken naar meer producten en doen gemiddeld 14% meer impuls aankopen. Het zoeken naar de barcode leidt ertoe dat producten langer worden aangeraakt. dat aanraken wekt meer verlangen op om het product in de hand ook daadwerkelijk te kopen.

Gezondere boodschappen
Ook opvallend, volgens hetzelfde onderzoek, is dat zelfscan klanten gezondere keuzes maken: het totaal aan artikelen dat zij in hun winkelwagentje of -mandje doen is gemiddeld 5% meer als ‘gezond’ te beschouwen dan anders. Met zelfscan blijkt de shoppingtrip door de gangpaden dus bewuster te verlopen dan zonder gebruik van een zelfscanapparaat.

‘Nudging’ in mobiele app helpt consument mogelijk bij gezondere keuzes

‘Nudging’ in mobiele app helpt consument mogelijk bij gezondere keuzes

HelemaalGroen and Nakko are taking a big step towards a cleaner Netherlands

HelemaalGroen and Nakko are taking a big step towards a cleaner Netherlands

0