Appscannen groeit explosief: 300% groei in 2020

Appscannen groeit explosief: 300% groei in 2020

In het, op z’n zachtst gezegd, zeer bijzondere jaar dat achter ons ligt hebben digitalisering en technologie een enorme vlucht genomen. Dit geldt zeker ook in de food retailsector. plotseling werd heel zichtbaar welke cruciale rol supermarkten hebben in de samenleving.

De behoefte en verwachtingen van supermarktklanten veranderden sneller dan ooit en dat lijkt blijvend: er is meer aandacht voor gezondheid en een grotere vraag naar digitale en technologische hulpmiddelen voor meer gemak tijdens het boodschappen doen, zowel (steeds meer) vanaf huis alsook in de fysieke winkels.

In het Duurzaamheidverslag 2020 dat Albert Heijn vorige week publiceerde gaf CEO Marit van Egmond aan dat, geheel in lijn met de trend van digitalisering, het zelfscannen met de mobiele AH-app maar liefst verdriedubbelde. Het wekelijkse aantal gebruikers van de app steeg daarbij naar ongekende hoogte. Dat de online/mobile omzet eveneens fors groeide behoeft verder geen betoog.

Een stijging van het gebruik van appscannen met 300% is gerust explosief te noemen en daar zal het volgens deskundigen in de markt zeker niet bij blijven. Dat appscannen sterk in populariteit blijft toenemen kunnen we bij Nakko aleen maar toejuichen. Uiteraard zullen we onze huidige en toekomstige klanten blijven voorzien van app-functionaliteiten waar hun klanten blij van worden.

To be continued…

appscannen - supermarkt app.JPG
Succes HelemaalGroen-app krijgt aandacht in nationale pers

Succes HelemaalGroen-app krijgt aandacht in nationale pers

Sterke groei gebruik supermarkt-apps in 2020

Sterke groei gebruik supermarkt-apps in 2020

0