Supermarktbestedingen omhoog door online aankopen

Supermarktbestedingen omhoog door online aankopen

Marktonderzoeker Gfk publiceerde onlangs veelbelovende cijfers over supermarktbestedingen: dit jaar wordt er ruim 33 miljard omgezet. Dat is 2,9% hoger dan het jaar ervoor; dat komt mede doordat de gemiddelde waarde per bon met 5,8% is gestegen. Grote aanjager: online. 

Mobiel aankopen doen

Online bestellingen hebben gemiddeld een hogere waarde per bon/bestelling dan bestedingen in de winkel. Vanuit Nakko zien we ook dat mobiel een steeds grotere rolt vervult bij de supermarktbestedingen. Consumenten zijn al een tijd vertrouwd met kopen via hun smartphone en doen dat bij steeds meer retailers en dus ook bij supermarkten. Onze klanten zien al langer de toegevoegde waarde van mobiele apps: een prettige en gemakkelijke manier voor consumenten om boodschappen te doen. Maar ook bij het optimaliseren van processen kan een mobiele app een besparing op opleveren.

Mobiel: een lean investering!

Zo levert de zelfscanmodule in onze modulaire shopping app naast gemak voor de klant ook een forse besparing op in zelfscanapparatuur. Gebruiksdata laten zien dat de zelfscandienst en andere onderdelen van de modulaire shopping app elkaar versterken. 

Zoals onze productcatalogus en boodschappenlijst-functionaliteiten; zij bieden een optimale mobiele ervaring voor het bestellen van veel producten tegelijk. Koppel daar onze storefinder-functionaliteit aan en de klant heeft de hele winkel in de broekzak.

Mocht u eens van gedachten willen wisselen over bonwaardes en over hoe u onze modulaire shopping apps daarvoor kunt inzetten, neem contact met ons op.

Heeft voiceshopping de toekomst?

Heeft voiceshopping de toekomst?

Testing Barcode Scanners

Testing Barcode Scanners