3 technologische trends voor supermarkten in 2018

3 technologische trends voor supermarkten in 2018

Gebruiksgemak is het credo voor 2018. Supermarkten kunnen met de komst van nieuwe (en minder nieuwe) technologieën hun klanten nog beter bedienen. We leggen de laatste trends uit.

1. Boodschappenlijsten samenstellen met je stem

Boodschappenlijstjes samenstellen is doorgaans best een karwei; hoe makkelijk zou het zijn als je op het moment dat je eraan denkt kunt zeggen: ‘Alexa, zet brood op mijn boodschappenlijst’. Het kan. Marktleider op dit gebied is Amazon met zijn Alexa. Alexa is een zelflerende machine die allerlei commando’s kan opvolgen en is vooral geschikt als hulp in huis - met behulp van de Echo, een speaker van Amazon’s eigen makelij en sinds kort de Sonos One (van, jawel: Sonos). Je kunt als gebruiker met hulp van je Alexa app op de smartphone allerlei commando’s toevoegen m.b.v. zogenoemde skills

Voor degenen die veel onderweg zijn, doen de wearables mee in deze ontwikkeling: tegen slimme horloges zoals de Apple Watch valt heel goed te kletsen, waarmee je ook in een mum van tijd je boodschappenlijst gevuld hebt. En op de smartphone staan Google Assistent en Siri tot ieders dienst.

2. De winkelervaring vergemakkelijken

Voor klanten van supermarkten biedt de smartphone in de winkel ook gebruiksgemak: je kunt met je mobiel producten scannen, waarmee ze de rij bij de kassa overslaan. Ook met een app een bestelling plaatsen en die zelf ophalen in de winkel of laten bezorgen is al steeds gewoner. Daarnaast wordt, met hulp van de telefoon, het kunnen vinden van producten, het winkelen heel makkelijk.

3. De band met het merk versterken

Naast alles wat een klant met een app in de winkel kan, is de app ook in te zetten voor ervaringen die de band met het merk verstevigen. Wat te denken van loyaltyprogramma’s en spaarsystemen: je kunt met hulp van een app digitaal zegels sparen, inzien en inwisselen. Maar dat niet alleen: het is verweven in alles wat je doet met de app. Zoals (extra) punten sparen door met je mobiel in de winkel te scannen, een bestelling te plaatsen - alle mogelijkheden om punten te verzamelen zijn door de app met elkaar verweven. 

Lekkere recepten vinden in de app - en natuurlijk alle ingrediënten meteen op een lijstje zetten - maakt dat de klant het gemak van winkelen bij jouw merk zal ervaren.

barcode decoding solution for mobile platforms

barcode decoding solution for mobile platforms

Heeft voiceshopping de toekomst?

Heeft voiceshopping de toekomst?